Att göra magisk skillnad

I augusti spelade jag golf för andra gången i år, ja ni förstår, det blir inte så bra golf om man bara tränar en-tre gånger per år. Men jag gillar att spela golf trots att det blir så sällan, så jag fortsätter. Den här gången i augusti spelades jag med en kollega Petra och så fick vi med oss Åsa som arbetar med ledarskap inom idrott och mental rådgivare till många elitidrottsmän och kvinnor. Åsa såg möjligheten till en promenad och slog följe med oss.

bild 2Efter vår runda så gav Åsa oss ett förslag till förändring. Tror du det hade med hur man slår, håller klubban, roterar, håller huvudet, var du tittar eller något annat som är en typisk sak vi golfare jobbar med?

Svaret är nej. Åsa sa så här: När du äntligen blev avspänd i käkarna Maria, så började du slå rent och rakt – allt började lira – och det stämde! Så coolt!
Åsa berättade att vår förmåga att vara avspänd i käkpartiet skapar maximala möjligheter för kroppen att prestera. Jag tänker genast på tävlande löpare i närbild som exploderar och samtidigt har ett helt avspända i ansiktet. Ser du bilden?

När jag nästa gång spelade golf, spelade jag sjukt bra. Sen har jag inte spelat mer, men så är det med mitt golfande. Däremot har jag provat att fokusera på att vara avspänd i käkarna både när jag springer och när jag simmar och det gör en enorm skillnad i min prestation.
Jag har kämpat och kämpar med att lära mig crawla. I veckan provade jag crawl med mitt nya fokus och vet du vad – från att nästan ha dött efter 25 meter och på sin höjd kunnat köra två längder utan att vila, så kunde jag simma det dubbla utan paus och utan att vara helt död! Det är helt fantastiskt! Jag är så lycklig! Nu blir jag riktigt sugen på att prova göra den där olympiska klassikern i Triathlon nästa år.

Triathlon

Tänk vilken skillnad en enda analys kan göra från en vass person (som för övrigt var på promenad).

Nu åter till Åsa Mattsson från Mora. Hon är en erfaren mental rådgivare och arbetar med uppdragsgivare som Svenska skididrottsförbundet. Hon har arbetat inom ett 20-tal sporter och därav ingår flera olika landslagsuppdrag. Bland annat har Åsa varit tävlingsledare i Tjejvasan och varit förbundskapten i svenska damlandslaget i längdskidor.

Jag lärde känna Åsa under min utbildning i Kommunikologi och vi träffas då och då, delar erfarenheter och vidareutbildar oss. Det är fantastiskt att få möjlighet att lära känna människor som Åsa från helt andra branscher och med helt andra kompetenser. Att dela kunskap och analys av förändrings-/förbättringsarbete mellan olika områden, säg idrott och management är väldigt spännande och berikande.

Slutligen vill jag bara säga – prova Åsas tips och så vill jag gratulera alla som får chansen att jobba med Åsa – vilken klippa!

Åsa

Vill du ha kontakt med Åsa – kontakta mig så ska jag förmedla kontakt.

Maria

PS: Tack Åsa och Lelle för bilderna

  • Dela gärna!

En reaktion på ”Att göra magisk skillnad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *