Behöver du ny inspiration?

Motivation och inspiration …

Kluriga begrepp som vi använder lite omväxlande i olika sammanhang. De är inte helt ovanligt att de finns med i platsannonser där man gärna ser motiverade sökande som skall drivas av att lyckas med högt uppsatta mål. Även i vårt CV för att beskriva att vi minsann lyckas med det vi förutsätter oss. Vi kanske till och med kan beskriva hur vi kan inspirera andra till att klara av att göra stordåd.

Vad är inspirerande för dig? Har du funderat över vad är det som får dig att känna lust att göra t ex en förändring?

Att hitta inspiration till att gå från tanke till handling är oftast en skön känsla där energin kommer inifrån och kraften plötsligt finns där och allt går lätt.

Men tillbaka till nyårslöftet eller annat personligt mål du satt upp…hur inspirerande är det några månader senare?

Finns motivationen att gå ner x kilon, springa ett maraton och cykla Vätternrundan kvar… Var hittar du inspiration och motivation att klara av det du vill?

  1. Resultatet först. För att blåsa liv i din inspiration och motivation börja med att föreställa sig resultatet först. Så blir du medveten om skillnaden mellan vad du vill och vad du har för närvarande. Denna skillnad är din resa; med resultat tydligt i ditt sinne, kan du ange ett antal delmål som kommer att förse dig med en ett antal steg i din plan för att nå fram.
  2. Istället för att bara fokusera på att t ex förlora vikt, försöka komma ihåg varför du satt upp detta mål i första hand. Varför vill du uppnå detta? Vad är det resultatet ska ge dig som du inte har nu?
  3. Dina delmål och beröm. Del av förklaringen till varför vi inte når våra Nyårslöften är att de ligger alltför långt framåt i tiden. Mycket kan ändras på ett år, så bryter ner ditt långsiktiga mål i delmål att fira, som månatliga delmål eller veckovis träningsmål. Detta är ett enkelt sätt att bli mera motiverad.
  4. Var realistisk. Te x gå på gymmet sju dagar i veckan kommer säkert att hjälpa dig att  t ex gå ner dina kilon snabbt, men ska du verkligen göra det, även när du är sjuk eller jobbar över?
  5. Berätta för andra vad du har för mål. Du ska så klart lita på dina inre resurser när det gäller att uppnå dina drömmar, men faktum är att när du offentlig gör ditt mål är det mer sannolikt att du lyckas. Din omgivning, vänner och familj, får möjlighet att ge dig ny energi, peppa och applådera dina framgångar.
  6. Skriva ett brev till dig själv. Skriva ett brev som är daterat 1 januari 2016, formulera det som om du redan har uppnått alla dina 2015 mål. ”Hej! Vilket år! Jag är så stolt över vad jag gjort. Mitt mål har jag klarat av och de jag hoppades det skulle ge mig har jag nu..! ” Läs brevet varje morgon, och tillåt dig själv att visualisera dessa framgångar.

Det är så lätt att glömma varför man satte upp målet från början och vad det var man hoppades på att det skulle ge. Men genom att fokusera på vad, varför, resan, våga ta hjälp och njuta längs vägen kommer årets mål följa med dig hela året.

Njut av din resa!

Hillevi & Maria

 

  • Dela gärna!

En reaktion på ”Behöver du ny inspiration?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *