Bevaka din uppmärksamhet!

Jag åker hemåt i vårsolen – Torrt grus under bildäcken, solen rakt in i ögonen – äntligen vår!

sol

Vårsolen i ögonen, solglasögonen i väskan, kör i ytterfil, byter till mittfilen, ser bilen bredvid – en kille som läser på mobilen, i bilen som kör om mig sitter en tjej och pratar med mobilen i handen medan hon kör, jag trevar med enda handen i väskan och hittar glasögonfodralet till slut. Glasögonen på! BAAAM! Tvärbroms! Det blir kö, långsamt snirklande, alla byter fil – vad händer?

Sakta rullar jag förbi och ser ödeläggelsen. En kille står och stirrar ner i sin mobil, helt förvirrad – i ytterfilen på Essingeleden – hans bil har snurrat, står baklänges, helt demolerad mot mitträcket. Vårsolen lyser på honom – han lever, phuuu…

sol

Jag tänker – ett ögonblicks verk – en uppmärksamhet på fel ställe. All forskning säger en och samma sak – människan är inte skapad för multitasking! Vår hjärna kan inte göra fler saker samtidigt, även om vi tycker att vi är duktiga på att hoppa mellan olika aktiviteter, så kan vi bara ha uppmärksamhet på en sak i sänder.

Så veckans inlägg kan kännas lite nedstämd, men jag vill verkligen uppmanna alla till att ta sitt ansvar och göra en sak i taget, håll din uppmärksamhet på det du gör och gör det riktigt bra!

Min vän Birgitta brukar prata om hur vi har inverkan på andra människor med vår uppmärksamhet. Har du uppmärksamhet på en person som du pratar med så ger du denna din respekt. Gör du annat samtidigt så blir resultatet motsatt. Jag brukar tänka på det ofta – så enkelt och självklart!

Jag brukar jonglera och det är en så tydlig test- Direkt du sätter din uppmärksamhet på något annat så tappar du bollarna!

JongleraYogahillmar6

Det är inte heller konstigt om vårat ständiga uppmärksamhetshoppande har en mycket stor inverkan på vår stressnivå. Vad tror du?

Maria med Hillevi på vift!

 

 

 

  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *