Dagens konstigheter är morgondagens självklarheter

Den här rubriken är en av mina favoriter.

Det är så intressant att se förändringar som sker i samhället. Ta för exempel Yoga, som för bara några år sedan utövades av en mycket liten krets av människor, åtminstone i Sverige. Idag har Yogan tagit sig till en nivå där människor idag väljer form/metod av yoga och det finns en uppsjö varianter att tillgå. Yogan har till och med blivit något som stigit in i finrummet och i affärsvärden.

Idag kan en högre chef, utan att ha gått in i väggen eller av annan ultraspeciell anledning, utöva yoga som en del i sin vardag utan att någon höjer på ögonbrynen. Så var det faktiskt inte för bara några år sedan. Det tycker jag är härligt!

Det finns en liten trend om uppkommer i många branscher, så även för yogan, och det är att utövare gärna vill skapa tillhörighet och mäta/tävla mot någon annan gren. Så här kan det låta: ”Jaha – så du tränar XX-yoga? Ja, jag tränade den först men nu tränar jag YY-yoga.”
Det är lätt att glömma varför vi gör något och med ett samhälle där vi gärna hoppar på nya metoder och trender, är det svårt att inte haka på. Det är viktigt att själv hitta din eller dina varianter som fungerar för dig.

 

Att vi har valt Globalyoga här på Hillmar är så klart att det passar för oss och vi hoppas att flera vill hänga med oss på det. Men vi har full respekt att det inte är formen för alla. Vi är dock övertygade att långsamma rörelser, fokus på andning och tankar på inre bana, oavsett form är bra för alla.

Tänk på att forkningen säger att det är bara 33% av befolkningen som en metod fungerar för, 33% tycker den är ok och resten tycker inte om den. Alltså måste du hitta det som fungerar för dig!

Ha en fortsatt bra dag!

 

 

 

  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *