Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka

Min yogaresa började med att jag fått höra att yoga var en bra träning för att komplettera styrketräning och annat jag höll på med. Sagt och gjort anmälde jag mig till min första yogaklass…

Ojoj så hopplöst stel jag kände mig och det var långt mer krävande än vad jag hade kunnat föreställa mig. Första tanken var det här ska jag aldrig göra om igen och att det här är inget för mig.

Men som tur var hann yogaguiden fånga mig och min frustration på väg ut från klassen med ett stort leende och ett välkommen tillbaka.

Så snart stod jag där på mattan igen och sakta men säkert började en positiv känsla att infinna sig kring det som hände på mattan. Det jag uppskattade först var den fysiska träningen och att känslan av styrka och ökad rörlighet började infinna sig.

Nästa steg blev insikten om den mentala möjligheten med yogan som gav mig möjlighet att hitta min egen fokusering och lugn på mattan. Den del som jag uppskattat mer och mer som en skön kontrast till allt annat som händer runt om kring mig i livet.

Så under åren som gått sedan mitt första försök har yoga varit en viktig del i mitt liv eller snarare en viktig ventil att få en egen stund för mig själv utan krav och förväntan på prestation.

Så min insikt är…

För att få, startar resan med att ge

Känner du igen dig?

 

äppelblom
Äppelblom

 

  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *