För stel för yoga?

Ofta får vi höra kommentarer såsom  ”Jag är för stel” eller ”Jag har för dålig koordination”  för yoga eller någon annan form av långsamma rörelser.

Men tänk om det är just långsamma rörelser som skulle kunna vända de läget?

För den som vågar jobba med sin uppfattning och motstånd finns det mycket att vinna när man kompletterar sin övriga träning med någon form av långsamma rörelser. Utöver att kroppen blir smidigare  ger långsamma rörelser en  mycket avstressande och lugnande effekt på nervsystemet. Kroppens självläkningsförmåga möjliggörs och det påverkar hela hälsotillståndet.

Motståndet och känslan att vi inte räcker till, kan kanske bero på bilder av Yoga som visar människor som står eller sitter i avancerade positioner.  Så långt ifrån den egna förmågan att det är inte lönt att försöka, är kanske för många en första tanke. Här gäller det då att hitta fram till var kan jag börja med mina förutsättningar och sätta upp mina egna mål. En passande målbild skulle kunna vara:

Jag ger mig själv möjligheten att trivas med min kropp och jag har en bra balans

Det gäller att sätta fokus på rätt målbild och göra det som är viktigt för dig själv. Att sortera tankarna då och då och reflektera över varför du vill göra saker eller inte. Vad det är som egentligen styr? Det tror vi är en viktig aktivitet som kan leda till rätt tankar och mycket mer rätta saker blir gjorda.

För dig som vill få en bra helhetsbild av vad långsamma rörelser kan göra för dig och för andra rekommenderar vi  filmen ”Rör dig hjärna”. Vi säljer den i Hillmars webshopför övrigt nog världens minsta webshop.

rordighjarnaVIDEO

Ha en härlig långsam helg!

Hillevi & Maria

  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *