Förväntan – Hitta en nivå som du kan och vill nå… 

Nedräkningen har börjat, fjärde advent närmar sig med stormsteg. För varje dag höjer många av oss ribban helt omedvetet – Ska vi inte köpa något till Eva, ska vi inte handla lite mer dekoration, ska vi inte få det lite mer juligt och räcker verkligen paketen vi köpt?

Å många av oss ser fram emot kommande dagar, umgänge med vänner, familjen och med varandra. Samtal, samkväm, spel, musik och skratt. Omedvetet är det lätt att även här höja ribban så att det ska bli lite troligare, trevligare, gladare, godare än tidigare år.

Risken är självklar – risken att bli besviken, att vi själva lägger på prestationskrav och i huvudet blir kan det bli en tävling mot vår historias alla julhelger. Känner du igen dig? För mig har det här nästan varit ett signum.

Det kan vara värt att nämna att vår hjärna snabbt glömmer allt som var tråkigt, gjorde ont, inte gick bra eller som vi misslyckades med. Därför är det lätt att det hamnar rosenskimmer över gamla minnen – en fantastisk egenskap! När det gäller just i jämförelsen med historien kan just denna egenskap blir en riktig fallgrop.
Hur var det egentligen?

Som en fortsättning på föregående blogginlägg kommer här nästa jultips…

Behålla fokus på närvaro – här och nu – njuta av det som är, tacka dig själv för det som blir och lämna allt annat.

En gåva som är helt gratis och som passar alla är ett leende och ett gott skratt!
Så ta vara på alla möjligheter att dela med dig 🙂

Så med det sagt vill vi på Hillmar önska alla våra läsare en riktigt närvarofylld och glad julhelg!

Maria & Hillevi
  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *