Intentionens form är avgörande för ditt resultat!

Hjärnans olika delar har olika funktioner. Från hjärnstammen styrs exempelvis andning och andra funktioner som sker mer automatiskt. Här hittar vi även våra intentioner (mål, syfte, avsikt, drömmar etc). Det är våra intentioner som ger oss kraft framåt! Vi får med en tydlig intention mer energi och fokus på att göra aktiviteter i riktning mot just den intentionen.

drömmar

Min erfarenhet är att vi ofta sätter upp för små och för många mål, så att målen snarare kan ses som delmål. Det är inga fel på att sätta små mål om det bara finns ett större övergripande som alla dessa kan hängas upp på – mot en och samma riktning.

Om vi tar exempel som att träna 3 gånger i veckan är det ett aktivitetsmål – ett delmål som kan mätas varje vecka. För att få kraft i målet sätter du upp en tävling som du ska delta i. Jag skulle säga att många, inklusive mig själv, har satt upp dessa många gånger och när tävlingen är utförd så blir det tomt och ofta finner vi ingen mening med fortsatt träning – kraften försvinner. Om du istället sätter ett övergripande mål som du även beskriver i form av det tillstånd som du vill vara i, blir det som riktigt bränsle till hjärnstammen och som ger dig kraft. Exempel på mål beskrivet i tillstånd kan vara

  • Jag har en frisk, kraftfull och stark kropp genom hela livet
  • Jag har balans mellan kropp och knopp 

Mål som hjärnan och koppen både kan se, höra, känna, lukta och smaka är de mål som blir de allra kraftfullaste! Tänk drömmar!

Snart är det sommar och semester – så ta chansen att se över dina egna intentioner och hitta din kraft framåt.

Jämtland sommaren

 

Ha en härlig helg!

Maria

 

  • Dela gärna!

3 reaktioner på ”Intentionens form är avgörande för ditt resultat!

  1. Pingback: Hillmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *