Julefrid – hur ska jag hinna?

Lider du möjligen av Additionsstress?

För er som inte känner till begreppet additionsstress så kan man kortfattat säga att alla andras sammanlagda prestation jämförs med sin egna prestation.

julstress_bs.se_Fotomontage

Det är ju lätt att i alla uppdateringar på sociala medier inför jul själv få känslan att det bakas, kokas, pysslas, pyntas, städas, fixas och glöggas på alla håll och kanter. När vi följer olika vänners och bekantas vardag kan hjärnan till slut inte skilja på vem som gör vad och väljer att göra det enkelt för sig och kopplar då alla aktiviteter vi läst om till en person.
Det är då additionsstressen kan komma smygande…
– Jag som inte putsat fönstren, kokat knäcken, köpt alla julklappar, bjudit grannarna på glögg… Hur hinner alla andra? Har de mer än 24t/7d?

Det blir väldigt tufft att leva upp till allt som alla andra gör då vi adderar ihop vad alla vänner visar upp av sina julförberedelser. Vi bygger upp fantasiföreställningar av vad alla andra hinner och glömmer bort vad som är vår egna ambition med att få julkänslan.

Så för att komma ur denna luriga fälla…

Om du bara ska gör en sak…vad behöver du för att få just din julefrid?

Lingonris

Vi på hillmar längtar efter en långpromenad i skogen, god skinkmacka, umgås med familjen och tända ljus för dom som inte längre är med oss. Ja det var inte en sak, utan fyra – det är svårt att välja.

Ta dig tid att reflektera över vad som ger dig glädje och den julefrid du vill ha.

Sist men viktigast (som vi lärt oss av vår vän Kristina som är mental tränare) se till att ge dig själv en klapp på axeln för varje bra sak som du gör och gör det varje dag – fokusera på det som blivit bra för dig! Då fyller du på dig själv med energi.

Vi önskar alla våra bloggläsare en fridfull helg!

Ljusfrid

 

 

  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *