Se till att smittas!!

Ett gott skratt förlänger livet

– ett riktigt slitet uttryck! För oss är det ett av de bästa uttrycken och som alltför många av oss inte realiserar tillräckligt ofta. Det är lätt att glömma att ha roligt i vardagens  planering, strukturering och handling. Att få skratta så där innerligt är som en injektion av energi!

Skratt

Det finns enkla vägar till att dagligen får den där viktiga puffen av energi för att gå stark genom dagen. Visst är det svårt att motstå någon som ler stort?

Hjärnans spegelneuroner hjälper till, så att vi med automatik speglar ett leende tillbaka.
Å leende – det ger energi!

leendesmiley

Det är mer vanligt att de man möter på promenaden inte hälsar eller ler med automatik här där vi bor. Envisa som vi är så hälsar vi på alla (som det är en chans att få en minsta kontakt med). För oss har det blivit en tävling (med oss själva) att spricka upp i ett stort leende och se hur många leenden som vi får tillbaka. Prova själv! Prova och känn efter vad det gör med dig och upptäck vad det gör med motparten du möter.

Vi är helt övertygade om att leendet, skrattet och glädje är en avgörande nyckel för ledarskapet, såväl över sig själv som när du leder andra. Fall inte in i vardagens grubbleri och se så där allvarlig ut, utan sprick upp i ett leende eller varför inte hitta några extra möjligheter till ett gott skratt – Det berikar och ger energi både till dig själv och spiller över på andra.

Ha en fin helg!

Maria & Hillevi

  • Dela gärna!

3 reaktioner på ”Se till att smittas!!

  1. Så sant och så riktigt, men principen och fenomenet synes svårt att tillämpa av vissa, inklusive er närmaste omgivning, och i självklara situationer där det definitivt skulle behövas – keep up the good work

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *