Sommarledigt….

Många av oss har nu äntligen en lite längre ledighet som vi sett fram emot under året.

LEDIGT. Smakar det avkoppling eller stress? Jag gissar att det är en bitterljuv blandning av de båda smakerna.

Många gånger är det mycket som ska hinnas med även under ledigheten – saker som väntar på att bli fixade, VM matcher som skall följas, släkten ska besökas, vänner man gärna vill umgås med upplevelserna man bara inte får missa att samla på sig.

Så hur får man då till den där verkliga batteriförstärkning som man tänkt sig för att vara laddad inför hösten?

Här kommer mina tips på hur du kan ta till vara på de små stunderna som ges:

Andas. Få tillbaka andningen.

Var närvarande. Tänk på vad du gör just nu. I detta ögonblick. Tänk inte på vad du ska göra om en stund, ikväll eller i morgon. Stanna till och njut av att skrubba färskpotatisen till sillen, hänga upp badkläderna på strecket….

Byt ringsignal på mobilen. Välj en signal som ger dig en trigger till ledighet och roliga uppslag. Kanske en låt som du gillar?

Testa att inte vara online – eller så mycket du klarar av. Svårare än vad jag själv vill erkänna från början.

Gör en spontan sak om dagen. Varför inte utmana dig själv att testa något klurigt för både knopp och kropp som yoga och jonglering?

Prova en yoga position som Trädets position i kvällssolen.

yoga i solen

Trädet tillhör gruppen balansövningar. Placera vikten på ena benet och lyft det andra benet. Föreställ dig att du är ett träd; dina fötter är rötterna som förankrar trädet i marken, ditt ben och din rygg utgör stammen. Placera det böjda benets fotsula mot insidan av ditt stödjeben. Pressa foten mot vaden eller låret och försök att hålla händerna över huvudet eller med handflatorna mot varandra, framför bröstet. Stå så i fem andetag på varje sida. Du kommer efter några dagar märka att din balans blir bättre och bättre – kan vara användbart när du hoppar mellan klipporna.

Får passa på skicka ett grattis till det Tyska landslaget i fotboll som bärgade VM guldet i Brasilien. Kan det vara så att ett av deras framgångsknep är att de lagt till jonglering till sin träning för att trigga flera sinnen?

Det kanske finns ett guld till dig också att hämta med hjälp av att trigga både din högra och västra hjärnhalva med hjälp av jonglering.

Här finns bra tips för att komma igång http://www.lifekinetik.se/tests.html

hillmar4

…….Men fram för allt ta vara på din ledighet och njut varje stund för att hitta just din balans!

Hillevi

  • Dela gärna!

En reaktion på ”Sommarledigt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *