Vad innebär det att snälla chefer är mer lönsamma?

Hillmar fick ett intressant tips om att snälla chefer är mer lönsamma än andra chefer. Vi blev direkt intresserade av vad som skrivits och forskats på ämnet och här kommer våra reflektioner.

glad-snall-pepparkaka

På bland annat på motivation.se hittar vi en längre artikel i ämnet snälla chefer är mer lönsamma.
Saxat ur artikeln:
Färska forskningsresultat visar att företag där chefen stöttar och bryr sig om sina medarbetare är mer lönsamma än andra. Bård Kuvaas, professor i organisationspsykologi vid Handelshögskolan i Oslo, visar i en forskningsstudie bland 550 medarbetare att så är fallet. Studien visade att de arbetsplatser som fick högst betyg i ”snällt ledarskap” uppvisade ekonomiska resultat som var hela 38 procent högre än de arbetsplatser som hade lägst betyg. Även Stanford University, Emma Seppälä doktor i psykologi, understöder att medarbetare som har snälla chefer blir mer produktiva – både i grupp och individuellt. Andra vinster är ökad lojalitet och ökat samarbete.

Källa: www.motivation.se/ledarskap/ledarskap/snalla-chefer-okar-lonsamheten

Vi  kan inte släppa tanken på att det valda ordet Snällhet är en knepig definition på en framgångsnyckel hos bra ledare. Framgång och lönsamhett hos en snäll chef behöver inte alltid ha med just den egenskapen hos aktuell person att göra tror vi.

Kan det vara så att det är flera parametrar spelar in för att få önskat resultat?
Självklart vittnar artikeln i motivation.se även om att det är flera beteenden som forskarna har lagt in och summerat som snällhet. Vår analys är att det blir väldigt ”huller om buller” – ett ”partypack” av beteenden, liksom en smällkaramell som kan ge önskat resultat. Skulle forskningen byta perspektiv och titta utifrån andra parametrar så skulle resultatet troligtvis se annorlunda ut.

Vi tycker det är enklare att lyssna på Dan Pinks i hans Ted Talk om vad som bygger motivation till att nå resultat, se nedan. Tillsammans med Simon Sineks beskrivning av hur fantastiska ledare inspirerar till handling.

Vi är övertygad att en ledare som kan leverera på Dan och Simons beskrivning i presentationen, upplevs som en väldigt snäll person!

Tidigare på temat snäll i Hillmars tankesmedja

Vid Pennan

Maria & Hillevi

cropped-nyheader2.jpg

 

  • Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *